MENU  OBIADOWE (15.01-19.01)

Informacja: Pani Irena Lichwa

 

Dzień  tygodnia Menu
Poniedziałek Żurek z ziemniakami , jajkiem i kiełbasą - 300 g / 3,1,7,9, / Ryż z tartym jabłkiem i gruszką z cukrem trzcinowym - 180/ 60 g / 7/ Kompot owocowy - 200 g / owoc - 1 szt./
Wtorek Rosół z makaronem zacierkowym - 300 g/ 9/ Kotlet drobiowy - 80 g/ 1,3,7, / Ziemniaki - 150 g / Sałata lodowa z jabłkiem i cebulką / 70 g/ Woda z cytryną i miodem - 200 g /
Środa Barszcz czerwony z ziemniakami - 300 g/ 7,9, / Pierogi ruskie z cebulką - 180 g/ 1,3,/ Kompot owocowy - 200 g/ Chrupsy owocowe - 1 szt.
Czwartek Zupa jarzynowa z makaronem - 300 g/ 1,7,9, 3/ Pulpety w sosie pomidorowym - 80/50g/ Ziemniaki - 150 g/ Kompot owocowy - 200 g / Słupek zielonego ogórka /
Piąte Zupa grochowa z ziemniakami na kiełbasie - 300 g/ 1,9, / Ryba smażona - 80 g/ 1,3,4,7/ Ryż z warzywami - 180/60 g/ Herbata z cytryną i miodem - 200 g/ Deser mleczny - 1 szt. /